Az antioxidánsok jelentősége idősebb korban

Az idő vasfoga nem kímél senkit, az öregedési folyamatok előbb vagy utóbb mindenkit utolérnek – ez egy természetes folyamat. Természetes, hogy megjelennek első ráncaink, kevésbé fénylik a hajunk, kevésbé rugalmas a bőrünk, de a komolyabb egészségügyi károsodások és következmények megelőzéséért helyes életmóddal, kiemelten a kiegyensúlyozott, hasznos anyagokban gazdag táplálkozással, rendszeres testmozgással és stresszkezeléssel sokat tehetünk.

SEJTVÉDELEM ANTOXIDÁNSOKKAL

Az antioxidánsok sokrétű feladatai közül az öregedési folyamatokkal szembeni harcot fontos kiemelni.

Számos olyan külső és belső tényező ér minket, amelyek a sejteket roncsoló szabadgyökök képződésének túlsúlyba kerülését eredményezik, mint például a környezetszennyezés, az UV-sugárzás, a krónikus stressz, az alacsony zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Bár a roncsoló szabad gyökök a szervezet minden sejtjét károsíthatják, negatív hatásukat leginkább a szív- és érrendszerben, az idegrendszerben, a tüdőben, a májban, az emésztőrendszerben és a vesében fejtik ki. Közismert tény, hogy a fokozott szabadgyökképződés, illetve az alacsony antioxidánsbevitel növelheti a szív- és érrendszeri megbetegedések (pl. érelmeszesedés), az idő előtti memóriazavarok és a szellemi hanyatlás (demencia), de a különféle szem- és látásproblémák kialakulásának kockázatát. Emiatt kiemelten fontos mihamarabb nagy hangsúlyt fektetni az antioxidánsokban gazdag táplálkozásra, szükség esetén komplex étrend-kiegészítő alkalmazására.

30 FÉLE ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSKIVONAT, MINDEN NAP!

Minden életkorban, de az idő előrehaladtával tehát még fontosabbá válik az antioxidánsokban gazdag táplálkozás szerepe. A pozitív élettani hatások megtapasztalása érdekében minimum 400-500 gramm friss, hazai és szezonális terményt igyekezzünk elfogyasztani minden nap. Egy étkezésre több zöldség és/vagy gyümölcs is kerüljön a tányérra, és figyeljünk a kíméletes konyhatechnológiai eljárásokra. Emellett létezik egy újgenerációs immuntámogató termékcsalád, a Vegnum, amely egyedülálló összeállításban tartalmazza 30 zöldség, gyümölcs és egyéb növény antioxidánsokban gazdag kivonatát, valamint olyan alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat, mint az immunrendszer megfelelő működését támogató c-vitamin, cink, szerves szelén, B6-és B12-vitamin, valamint a hatékonyan felszívódó, nagy dózisú növényi D-vitamin. A Vegnum kapható kifejezetten 50 év felettieknek fejlesztett változatban, a szív- és érrendszer egészségét támogató szőlőmag kivonattal is.